sve kategorije
EN

Tekuće događaje

Početna>Vijesti iz kluba>Tekuće događaje

Ugljični monoksid u tragovima može liječiti upalu

Vrijeme: 2021-05-11 Učitavanja: 63

aw0bw-wfm4o

Za više informacija kliknite Natrijev hiposulfit


Poznato je da je ugljični monoksid otrovan, a udisanje dišnog trakta može uzrokovati oštećenje mozga, pa čak i smrt, ali tragovi ugljikovog monoksida mogu pomoći u smanjenju upale. Znanstvenici iz Njemačke i Nizozemske razvili su novi način za liječenje upale polaganim otpuštanjem karbomonoksida fotodinamičkom terapijom.

Fotodinamička terapija je kroz selektivnu fotodinamičku reakciju za uništavanje bolesnog tkiva, ubrizgava se u ljudsko tijelo ili fotosenzibilizatorom obloženom ili kožom, a položaj svjetlosnog zračenja lezija specifičnih valnih duljina, fotosenzibilizator će proizvesti otrovne tvari za ubijanje lezija. Istraživači sa Sveučilišta Jena u Njemačkoj i Sveučilišta Leiden u Nizozemskoj otkrili su da sličan pristup može aktivirati molekule ugljičnog monoksida u tijelu i na površini tijela.

Prethodno su molekule ugljičnog monoksida otpuštene iz pohranjenih materijala, koji su obično ozračeni plavim ili ultraljubičastim zrakama. štetniji. Kako bi riješili ovaj problem, istraživači su pokušali s fotosenzibilizatorom u mangan karbonilnim spojevima koji sadrže ugljični monoksid, a zatim sigurnije koristiti crveno svjetlo, fotosenzibilizator za energiju i prijenos energije na mangan karbonilne spojeve. Mangan karbonilni spojevi za dobivanje dovoljno energije, mogu osloboditi molekule ugljičnog monoksida.

U pokusima koji su uslijedili, istraživači su dodali plastično vlakno fotosenzibilizatoru i mangan karbonilnom spoju kako bi napravili mrežu vlakana, a zatim prekrili površinu kože s upalom, zračenjem crvenim svjetlom kako bi izliječili upalu rane. Ali istraživači su rekli novo. terapija ostaje za dalje proučavanje.

Kontaktirajte Nas

Pridružite nam se i budite prvi koji će znati o našim najnovijim proizvodima i promocijama.

Vruće kategorije